mn products

Šampon upotrebljavamo za čišćenje nečistoće, ulja i ostataka proizvoda kako bismo mogli otvoriti kosu i zatim je napuniti hranjivim tvarima. Uvijek preporučujemo dvostruko šamponiranje jer ćete prvom upotrebom očistiti samo površinski sloj kose. Drugo šamponiranje otvara kosu te omogućuje prodiranje hranjivih tvari u jezgru kose i njezino jačanje. Drugo šamponiranje također temeljito čisti vlasište, uklanja ostatke proizvoda te potiče dobre uvjete za zdravlje vlasišta. Šamponi Maria Nila imaju pH vrijednost 6 – 6,5 pa omogućuju otvaranje površinskog sloja kose i njezinu pripremu za izvrstan učinak maske.

Maska osigurava kosi hranjive tvari namijenjene njezinoj obnovi i zdravlju. Prilikom pranja šampon prisiljava kosu da postane „poluotvorena”, što omogućuje prodiranje hranjivih tvari duboko u strukturu kose i početak procesa obnove. Vrsta maske koja vam je potrebna ovisi o osobi i tipu kose. Sve maske za kosu Maria Nila imaju pH 5 – 5,5, što je prirodna pH vrijednost kože i kose. Sve omekšavaju, hidriraju i obnavljaju zdravlje kose. Masku ostavite djelovati najmanje tri minute, a za bolji učinak do 20 minuta.

Balzam se uvijek upotrebljava kao zadnji proizvod prilikom pranja kose, za zatvaranje površinskog sloja i njegovu zaštitu. Niski pH 4 – 4,5 prisiljava vanjski sloj kose da se zatvori, zaštiti i daje kosi blještav izgled. Svi balzami Maria Nila sadržavaju aktivne sastojke za dodatno jačanje mekoće, sjaja i zdravlja kose. Balzam ostavite nekoliko minuta na kosi kako biste pokrenuli postupak zatvaranja vanjskog sloja.

 

Zašto moramo preporučiti postupak upotrebe šampona, maske i zatim balzama?

Šampon čisti kosu i otvara vanjski sloj te stvara savršene okolnosti za učinak maske. Maska prodire kroz otvorene pramene kose i puni ih hranjivim tvarima, čime jača zdravlje kose. Balzam zatvara površinski sloj kose i omogućuje da sve hranjive tvari ostanu u kosi. Zatvaranjem vanjskog sloja vaša kosa postaje zdravija, meka i sjajna.

Zašto je važno u dnevnu njegu vaše kose uključiti masku za kosu?

Duboka njega kose može snažno promijeniti njezin sjaj i snagu. Posebno je važna ako imate suhu, oštećenu, statičnu ili vrlo dugu kosu. Maske za kosu Maria Nila sadržavaju sastojke za vlaženje i obnavljanje koji pomažu da vaša kosa bude sjajna, jaka i zdrava. Za razliku od uobičajenog balzama, koji djeluje na površini pramena, maska​​ prodire u strukturu kose. Redovito nanošenje maske za kosu utjecat će na sjaj, doprinijet će mekoći kose i zdravom vlasištu.

Kako biste što bolje iskoristili svoju masku, morate poznavati tip kose:

Uobičajena kosa:  Luminous Colour masque 

Suha i kovrčava kosa:  True Soft masque 

Oštećena ili kemijski tretirana kosa: Structure Repair masque

Prhut, suho i osjetljivo vlasište: Head & Hair Heal masque

Tanka i ravna kosa bez volumena: Pure Volume masque

Dubinsko čišćenje kose i vlasišta:​​ Eco Therapy Revive masque

Žuti tonovi i nedostatak sjaja: Sheer Silver Masque

 

Osobama s masnim vlasištem obično nije potrebna dodatna hranjiva njega, osim ako kosa nije jako oštećena. Ako je tako, preporučujemo da se usredotočite na obnavljajuću proteinsku masku kao što je Structure Repair masque. Ako imate vrlo suho vlasište, preporučujemo da upotrebljavate ljekovitu Head & Hair Heal masku kao blagotvornu njegu za olakšavanje tegoba s vlasištem i dodavanjem vlage.

 

Sastavite optimalnu kombinaciju proizvoda Maria Nila za sebe

S obzirom na sve navedeno, rijetko se susreću klijenti sa samo jednom potrebom.

Danas svoju kosu izlažemo najrazličitijim štetnim utjecajima. Kosu bojimo, izbjeljujemo, upotrebljavamo toplinska pomagala kao što su sušilo i glačalo, izlažemo je sunčanim zrakama i peremo je puno češće nego što je uistinu potrebno. Na sreću, sve to možemo riješiti promišljenim izborom šampona, balzama i maske. Pogledajmo nekoliko scenarija za međusobno kombiniranje različitih proizvoda!

 


Scenarij br. 1.

Tip kose: tanka i prirodno kovrčava

Kemijska obrada: pramenovi

Vlasište: normalno

 

Star Beauty preporučuje:

Šampon: Sheer Silver šampon

Maska za kosu: Structure Repair maska

Balzam: True Soft balzam

Prije sušenja: True Soft arganovo ulje

 

Zašto takav izbor?

Kovrčava kosa prirodno je suha i potrebno joj je puno dodatne vlage kako bi sačuvala prirodnu teksturu i izbjegla naelektriziranost. Zbog svijetlih pramenova u njegu želimo uključiti održavanje hladnih pigmenata. Kovrčama također dodajemo vlagu koja im je potrebna, a kao točku na „i” kosu želimo ojačati nakon izbjeljivanja. Kombinacijom proizvoda iz triju različitih serija za njegu Maria Nila kosi smo osigurali sve potrebno kako bi ostala sjajna i zdrava.

 

Scenarij br. 2.

Tip kose: debela i prirodno kovrčava

Kemijska obrada: pramenovi

Vlasište: suho

 

Star Beauty preporučuje:

Šampon: Head & Hair Heal šampon

Maska za kosu: True Soft maska

Balzam: True Soft balzam

Prije sušenja: True Soft arganovo ulje

 

Zašto takav izbor?

Gruba, debela i prirodno kovrčava kosa ne može dobiti dovoljno vlage! Preporučujemo naš šampon Head & Hair Heal za rješavanje poteškoća sa suhim vlasištem. Prije sušenja slijede maska i balzam True Soft te arganovo ulje True Soft, koji daju prirodno suhoj teksturi potpunu vlagu za očuvanje prirodnih kovrča.

 

Scenarij br. 3.

Tip kose: normalna i ravna

Kemijska obrada: obojena

Vlasište: prhut

 

Star Beauty preporučuje:

Šampon: Head & Hair Heal šampon

Maska za kosu: Head & Hair Heal maska

Balzam: Head & Hair Heal balzam

Prije sušenja: Luminous Color losion za kosu

 

Zašto takav izbor?

Za borbu protiv prhuti preporučujemo upotrebu potpune serije Head & Hair Heal. Odlučili smo se za specifičnu potrebu, a to je u ovom slučaju prhut. Serija proizvoda Head & Hair Heal osigurat će vam potrebnu njegu i vlagu koja vam je potrebna.  Losion Luminous Color, koji ćete na kosu nanijeti prije sušenja, osigurat će dodatnu zaštitu i dulju postojanost boje.

 

 Scenarij br. 4.

Tip kose: prirodno valovita i suha

Kemijska obrada: pramenovi

Vlasište: normalno

 

Star Beauty preporučuje:

Šampon: Sheer Silver šampon

Maska za kosu: Structure Repair maska

Balzam: Sheer Silver balzam

Prije sušenja: True Soft arganovo ulje

 

Zašto takav izbor?

Ako imate pramenove, često vam je potrebna vlaga, dodatna njega i šampon koji će očuvati i produljiti hladne plave tonove. U tom slučaju predlažemo da očuvate hladne tonove upotrebom šampona Sheer Silver u svojoj dnevnoj rutini. Zbog posvjetljivanja, odnosno bojenja, potrebno je dodatno jačanje, zato u okviru tjedne rutine preporučujemo masku za obnavljanje Structure Repair. Kako biste sačuvali prirodne kovrče, preporučujemo i upotrebu arganova ulja Maria Nila za njegu nakon bojenja.