Opći uvjeti poslovanja web-prodavaonice Star Beauty sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (Slov. zakon ZVPot), na temelju preporuka Gospodarske komore Slovenije i međunarodnih zakona koji se odnose na e-poslovanje.

Kupnja uz registraciju korisnika


Star Beauty je web-prodavaonica kojom upravlja poduzeće Volo d.o.o, ponuđač profesionalne kozmetike za kosu (u nastavku: ponuđač). Prilikom registracije u sustav web-prodavaonice posjetitelj dobiva korisničko ime, koje je isto kao adresa njegove elektronske pošte, te lozinku. Jedinstveno korisničko ime i lozinka određuju i povezuju se s unesenim podacima. Nakon registracije posjetitelj postaje korisnik i dobiva pravo na kupnju.

Opći uvjeti poslovanja reguliraju djelovanje web-prodavaonice Star Beauty, prava korisnika te poslovni odnos između ponuđača i kupca.

Kupnja bez registracije korisnika


Korisnik može obaviti kupnju kao gost. To znači da se podaci spremaju samo u svrhu kupnje, ali ne i za registraciju. 
Podaci za kupnju bez registracije su sljedeći:

- e-pošta
- ime i prezime
- ulica i kućni broj
- mjesto
- država (padajući popis mogućih država za isporuku)
- poduzeće
- telefon

Opći uvjeti poslovanja reguliraju djelovanje web-trgovine Star Beauty, prava korisnika te poslovni odnos između ponuđača i kupca.


Dostupnost informacija


Poduzeće Volo d.o.o obvezuje se da će kupcu uvijek osiguravati sljedeće informacije:

a) identitet poduzeća (naziv i sjedište poduzeća, broj registra),

b) kontaktne podatke koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon),

c) bitne značajke robe odnosno usluga (uključujući prodajne usluge i jamstva),

d) dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga koji je u ponudi na web-stranicama trebao bi biti dostupan u razumnom roku),

e) uvjete dostave proizvoda ili obavljanja usluge (način, mjesto i rok dostave),

f) sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno određene i mora biti jasno prikazano uključuju li poreze i troškove prijevoza,

g) način plaćanja i dostave,

h) trajanje ponude,

i) rok u kojem je moguće otkazati ugovor i uvjeti otkazivanja; osim toga mora biti navedeno i mora li kupac platiti povrat proizvoda i koliko,

j) pojašnjenje reklamacijskog postupka, uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službi za kontakte s kupcima.


Cijene i ponuda artikala


Cijene svih proizvoda izražene su u eurima i uključuju 22% ili 9,5% PDV. Prodavač je porezni obveznik. Cijene vrijede u trenutku dostavljanja narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost.


Načini plaćanja


Kupac podmiruje cijenu na dva načina:

  • doznakom po predračunu (prije slanja robe) na TRR društva Volo d.o.o.
  • platnim karticama MasterCard, Maestro, Visa i Visa Electron

Plaćanje platnim karticama


Plaćanje proizvoda u web-prodavaonici moguće je i platnim karticama. Sustav internetskog plaćanja omogućuje unos podataka o platnoj kartici isključivo putem sigurnih stranica banke. Mi kao trgovci nemamo pristup odnosno uvid u te podatke. U slučaju odabira plaćanja platnim karticama stoga ćete biti preusmjereni na sigurne web-stranice kojima upravljaju procesni centar Bankart i banka s kojom imamo zaključen ugovor o prihvaćanju kartica.

Novost predstavljaju usluge sigurnog web-plaćanja međunarodnih kartičnih sustava Visa i MasterCard. Robne marke Verified by Visa i MasterCard SecureCode1 omogućuju da primjenom svoje platne kartice dodatno zaštitite svaku web-kupnju upotrebom sigurnosnih protokola sustava 3DSecure. U Sloveniji usluge Verified by Visa i Mastercard SecureCode podržavaju sve banke sustava Bankart, a i neke druge slovenske banke.

Vlasnicima platnih kartica nudimo trenutačno najsigurnije internetsko poslovanje, neovisno o vrsti kartice (kreditna ili debitna). Plaćanje je moguće sljedećim platnim karticama:

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Visa Electron

Postupak kupnje


  1. Kupac dodaje odabrane proizvode u košaricu. Odabrani proizvod ili proizvode kupac može pregledati klikom na košaricu. Tu može ukloniti odabrani proizvod, promijeniti količinu i pratiti iznos kupnje te troškove dostave. Nakon što kupac bude zadovoljan odabranim proizvodima, šalje narudžbu. E-poštom kupac prima obavijest da je narudžba poslana.
  2. Obrada narudžbe.  Kada ponuđač pregleda narudžbu, provjerava dostupnost naručenih proizvoda i potvrđuje, odnosno uz opravdani razlog odbija narudžbu. Ponuđač može nazvati kupca na kontaktni telefonski broj radi provjere podataka ili osiguravanja točnosti isporuke. Prilikom potvrde narudžbe ponuđač obavještava kupca elektroničkom poštom o predviđenom roku dostave. Ugovor o kupnji naručenih proizvoda između kupca i ponuđača u ovoj se fazi smatra neopozivo sklopljenim.
  3. Roba otpremljena. Ponuđač u dogovorenom roku priprema robu, šalje je i o tome obavještava kupca elektroničkom poštom. Ponuđač u spomenutoj elektronskoj poruci obavještava kupca i o pravilima povrata robe, o tome kome se može obratiti u slučaju kašnjenja u dostavi i kome se može obratiti u slučaju reklamacije.

Rok isporuke


Za proizvode koji se nalaze na zalihama u osnovnom skladištu rok isporuke iznosi 3-5 radnih dana. Za proizvode koji ne postoje na zalihama rok isporuke iznosi do 15 dana nakon primitka narudžbe. U slučaju duljeg roka isporuke kupac će o predviđenom roku isporuke biti obaviješten elektroničkom poštom na adresu navedenu prilikom registracije.


Pravo na otkazivanje kupnje, povrat robe


Kupac koji sklopi ugovor daljinskim putem, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača ima pravo da u roku od 14 dana informira ponuđača o svojem otkazivanju ugovora bez obveznog navođenja razloga svoje odluke. O planiranom povratu kupac mora u pismenom obliku obavijestiti ponuđača najkasnije u roku od 14 dana od primitka robe poštom (Volo d.o.o, Večna pot 2, 1000 Ljubljana, Slovenija) ili na kontaktnu adresu e-pošte i#EM#6e676d4377716775256b6f6a797977217863#EM#, a robu mora vratiti na adresu ponuđača u roku od 30 dana nakon poslane obavijesti o otkazivanju. Troškove koji nastanu prilikom povrata predmeta kupnje kupac mora podmiriti sam. Poduzeće Volo d.o.o. ne mora prihvatiti otkupne pošiljke ili pošiljke koje ne odgovaraju općim uvjetima poslovanja. U slučaju dostave na naš trošak  kupac mora nadoknaditi troškove povrata prema valjanom cjeniku Pošte Slovenije.

Proizvodi se moraju vratiti neoštećeni, neupotrijebljeni, u istoj količini i u originalnoj i neotvorenoj ambalaži, osim ako roba nije bila uništena, pokvarena, izgubljena ili se njezina količina smanjila bez krivnje potrošača. Mora biti priložena kopija računa.

Poduzeće Volo d.o.o. će povrat uplate izvesti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 30 dana od primitka poruke o otkazivanju ugovora. Povrati uplata vrše se na transakcijski račun kupca.


Sklapanje ugovora na daljinu 


Ugovori se sklapaju na slovenskom jeziku i čuvaju se u sjedištu poduzeća. Kupac može zahtijevati kopiju ugovora slanjem zahtjeva na kontaktnu adresu ponuđača (Volo d.o.o, Večna pot 2, 1000 Ljubljana, Slovenija) ili putem kontaktne adrese e-pošte i#EM#6e676d4377716775256b6f6a797977217863#EM#. Za izdavanje kopije ugovora (narudžbi, računa, dostavnica) starije od godinu dana zaračunava se trošak izdavanja u iznosu od 5 eura.


Jamstvo


Proizvodi imaju jamstvo ako je to navedeno na jamstvenom listu ili na računu. Pri ostvarivanju jamstva moraju se uzeti u obzir upute navedene u jamstvenom listu te mora biti priložen račun. Jamstveni rokovi navedeni su na jamstvenim listovima ili na računu.

Informacija o jamstvu navedena je i na stranici s prezentacijom proizvoda. Ako ne postoji informacija o jamstvu, proizvod nema jamstvo ili podatak u tom trenutku nije poznat. U potonjem slučaju kupac se može obratiti ponuđaču, koji će osigurati ažurnu informaciju.


Dostava


Ponuđač će robu odnosno uslugu dostaviti u dogovorenom roku.

Ugovorni partner za dostavu pošiljki je Pošta Slovenije, ali ponuđač pridržava pravo odabrati neku drugu dostavnu službu ako time može osigurati učinkovitije izvršenje narudžbe.

Dostavna služba proizvode dostavlja unutar svojeg radnog vremena (i subotom). Većina pošiljki dostavlja se jedan radni dan nakon otpreme naručenog(ih) proizvoda (o tome ćete dobiti obavijest na adresu e-pošte koju ste naveli prilikom registracije). Dostava se obavlja uglavnom prijepodne.

Trošak dostave iznosi 4 €. Za kupnju iznad 70 € dostava je besplatna.


Zaštita osobnih podataka


Ponuđač se obvezuje da će trajno štiti sve osobne podatke korisnika.

Ponuđač će osobne podatke koristiti isključivo za potrebe izvršenja narudžbe (slanje informativnih materijala, ponuda, računa) i ostalu potrebnu komunikaciju.

Podaci korisnika ni u kojem slučaju neće biti proslijeđeni neovlaštenim osobama.

Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik i to tako da se mora pobrinuti za zaštitu svojeg korisničkog imena i lozinke.


Ograničenje odgovornosti


Ponuđač ulaže najveće napore u osiguravanje ažurnosti i ispravnosti podataka objavljenih na njegovim stranicama. Usprkos tome značajke proizvoda, rok isporuke ili cijena mogu se tako brzo promijeniti da ponuđač ne uspije ispraviti podatke na web-stranicama. U tom će slučaju ponuđač obavijestiti kupca o promjenama i omogućiti mu otkazivanje narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda.

Iako se ponuđač trudi osigurati precizne fotografije prodajnih artikala, sve se fotografije moraju smatrati simboličnima. Fotografije ne jamče značajke proizvoda.


Reklamacije i sporovi


Ponuđač poštuje važeće zakonodavstvo koje se odnosi na zaštitu potrošača. Uspostavljen je učinkovit sustav obrade reklamacija. U slučaju poteškoća kupac se s poduzećem Volo d.o.o može povezati telefonom ili elektroničkom poštom i tako poslati svoju reklamaciju.

Ponuđač će najkasnije u roku od pet radnih dana potvrditi da je primio reklamaciju i obavijestiti kupca koliko će trajati njezina obrada te će ga kontinuirano obavještavati o tijeku postupka.

Ponuđač je svjestan da je bitna karakteristika spora s potrošačem, barem što se tiče sudskog rješavanja predmeta, nesrazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova koji nastaju prilikom rješavanja samog spora. To je i glavna prepreka za pokretanje sudskog postupka od strane potrošača. Zato ponuđač ulaže najveće napore da riješi eventualne sporove na sporazumni način.

Želimo vam puno ugodnih kupnji!

Star Beauty - Volo d.o.o.